decembrie 29, 2010

REFOLOSESTE! (*reciclare)

update: decembrie 2010

Organizer din vechea ''carte de telefon''


Holder pentru doza de suc sau de ce nu ca si hainuta pt. suport de creioane


Conservele ramase de la pulpa de rosii , mazare, fasole, ciuperci transformate in recipiente ''bune organizatoare''



Dopurile de pluta (de sampanie, de ex.) se pot transforma in stampile.


Acesti mici dovlecei decoreaza frumos camera in perioada toamnei. Tot ceea ce trebuie sa aveti la indemana sunt bucatile de material dorite, cateva crengute si panglici. Pentru fiecare dovlecel va trebuie...cate un sul de hartie igienica (intreaga :) peste care legati bucatile de material, avand astfel forma din imagine

Floricele create din banda de casete

Cutiile de sapun de carton pot fi transformate in cutiute mici de cadouri

O simpla bucatica de panglica transforma rapid niste banale carlige de rufe de lemn



Oda adusa Pamantului: Iubeste-l! Protejeaza-l! Recicleaza!
Lucru manual cu articole reutilizabile!


Becuri vechi si arse, cu un nou look!





Floricica textila

aveti nevoie de un pattern pentru a decupa din materialele pe care le aveti prin casa. puteti alege unul de la categoria FORME (am pus cateva dragute mai demult) sau puteti desena un model de mana. urmeaza un nasturel (sigur avem asa ceva prin casa) si ata colorata pt cusut.
Floricica aceasta puteti sa o atasati unei posetute creata tot de voi.





Puteti crea astfel de rame, modernizandu-le pe cele simple deja existente in casa. Taiati bucata de material dorita ( folositi cutter) si aplicati-o in interiorul ramei.



Puzzle incomplet, gata de a fi refolosit ( nu uitati si de mieluselul de mai jos, tot din piese format). Pictati-le! Cumparati niste nasturei colorati ( sau poate ii aveti deja in casa) si creati o frumoasa coronita de craciun. Ca baza puteti opta pentru un cerc decupat dintr-un carton solid.




Pusculita ecologica!
Aveti nevoie de partea de jos a 2 sticle Pet , pe care lipiti cu atentie ( vezi modelul din imagine) un fermoar f scurt.



Omuletul de zapada!
Format din 2 farfurii de unica folosinta din carton. Personalizati in stilul fiecaruia, sau urmati exact modelul din imagine :)



Picturi pe pietre!Cautati marimi adecvate, folositi-va de modele din imagine! improvizati!
Succes :)

  




 
Micuta servieta! Usor de creat!

Aveti nevoie de:
coperta unui bloc de desen (pe dos pt a evita desenele din fabrica)
perforator
snur sau panglica
hartie colorata pt decor
(optional abtibilde)

Foarte potrivit pentru Scoala de Sabat, dar si pentru alte activitati.




Caruselul cu fluturasi!

Aveti nevoie de fluturasi (puteti sa ii desenati cu mana libera) colorati vii, panglici, si o farfurie de unica folosinta de carton (si ea pictata frumos) in mijlocul careia veti face un cerculet mic ca sa o puteti roti pt a forma acea ''cacliulita chinezeasca'' din imagine.perforati si legati fluturasii.


Memoreaza cei 12 ucenici!

Un mod placut si simplu de mare folos copilasilor.Urmati modelul imaginilor. Scoteti la imprimanta o eticheta pe care sa o lipiti pe cofrajul de oua, iar initialele ucenicilor (sau chiar un biletel cu numele lor intreg, in locurile...ramase libere :)







Ornamente din dopuri de sticla!
Inca se mai gasesc bauturi in recipiente din sticla care au astfel de dopuri.Le puteti picta dupa modelul din imagine!



A venit toamna!

Aveti nevoie de 2 pahare de unica folosinta: unul galben si unul maro inchis (se gasesc ambele culori in hypermarket).Il crestati cu foarfeca pentru a crea palarioara. Ochisorii ii puteti desena sau lipi.La fel si ciocul si piciorusele.
Iar in loc de nasture puteti pune o fundita.



Mic mobilier cu sertare!

Folositi-va imaginatia! Aveti nevoie de cutii de sucuri (tetrapak) sau lapte.Le taiati conform imaginii ajutatoare.Le imbracati in hartia dorita (puteti folosi hartie de imachetat cadouri).Dintr-un carton faceti ''casuta'' in care vor fi introduse sertarele.Personalizati-le!



Cofraj de oua reutilizabil!

Invata copiii cum cresc plantele si recicleaza in acelasi timp folosind pt activitatea ta, un lucru deja existent in casa!

Aveti nevoie de rasaduri simple ale unor plante, legume sau mirodenii ce cresc usor.Umpleti cu pamant 3/4 din fiecare casuta din cofraj, punetiu pe fundul ''gaoacei'' o bucatica de punga si nu uitati sa faceti gaurele pentru scurgerea apei (atat prin carton cat si prin punga).
Plantati si observati!





Borcanelul elegant

Aveti nevoie de un borcanel si flori de plastic sau material textil, la baza o bucata de material solid si ceva pietrciele pentru sustinere. Lipiti totul bine pe capac si cu curaj :) infiletati!
puteti utiliza si un borcan mai mare.Unele produse au borcane cu forme interesante.
Ornati cu o bucata de panglica (se gasesc la metraj modele variate)



Conserva vesela :)

Fiecare avem in casa o conserva de mazare, de porumb dulce, rosii cuburi etc. Dezlipiti cu atentie ambalajul, iar cu tempera fara apa vopsiti cutia de conserva in culoarea dorita. Ornati dupa modelul indicat sau dupa bunul plac.
acest obiect de decor poate fi folosit ca si suport de creioane, o vaza etc



Doamnele Buburuze Pietroase (Ladybug)

Cautati cu mare atentie pietre potrivite, fara denivelari, aveti nevoie de culori tempera fara sa combinati cu apa (eventual f putin) pentru o culoare compacta.
Pentru inceput trasati cu un creion o linie pe spatele buburuzei pentru a delimita jumatatile, apoi una pentru capsor. Noi am gasit de cumparat ochisori la set - daca nu gasiti asa ceva ii puteti crea tot cu tempera, bineinteles cu o pensula cu varf tare si ascutit.




Fluturasi din Hartie de filtru de cafea.
Personal nu am asa ceva in casa dar se gaseste de cumparat si nu e scumpa.Se aseaza hartia pe o bucata de ziar si se picteaza in culorile dorite. Fiind f subtire se lasa sa se usuce atat cat este nevoie.



Curcubeu in nori!

In aceasta imagine este realizat cu pietricele/margelute.
Noi putem improviza. Aveti nevoie ca si baza de o farfurie de unica folosinta alba din carton.Coloram pe ea culorile curcubeului si o afundam intr-o gramada de cotton balls (se gasesc in supermarketuri bucatele de vata exact ca si in imagine pentru curatarea tenului, multe sunt colorate insa veti gasi si albe)pe care le lipim putin intre ele cu lipici lichid.


Floricica din pahar de plastic de unica folosinta:


Paharul se taie cu foarfeca alegand marimea dorita: petale mai late sau mai subtiri.Puteti utiliza o foarfeca cu model (se gasesc in mypermarketuri si la set si la bucata) pentru un aspect mai dragut.
Noi nu am urmat exact modelul din imagine.Am folosit paie de suc pe post de bat si in mijloc am desenat un smiley cu marker permanent.Copilasii au fost f. incantati.
Atasez si o poza destul de recenta cu cativa dintre copii.










Personaje biblice din...lingurite.

Cele din imagine sunt din lemn, insa cele de unica folosinta pot fi utilizate la fel de bine.
Le personalizati dupa bunul plac!





Pestisor
(pt. tema 5 paini si 2 pesti) se poate face dintr-o bucata mica de prosop sau chiar dintr-un ciorapel din frotir. Mai aveti nevoie de o bucatica mica de ata, si sa improvizati la libera alegere ochisorii, gurita si aripioarele.Va ghidati dupa exemplul dat. Mult succes!

7 comentarii:

Cristy spunea...

Foarte dragut si interesant!

Mihaela Zaharia - www.parenting.ro spunea...

Uau, e super ceea ce faci! Am pus postarea asta si pe site-ul meu, la "Am citit cu placere":http://www.mindmaster.ro/parenting/blog.aspx

Anonim spunea...

FOARTE INGENIOS CE PROPUI TU!

Laurentiu spunea...

Frumos!

Anonim spunea...

Superbe! Multumesc!BeTTy

IONICĂ BORAN spunea...

Dumnezeu sa te binecuvinteze pentru ideile tale.

Anonim spunea...

esti un izvor de idei, pentru cei mici , unele pot fi luate in seama si de cei mari.
Foarte util.