ianuarie 18, 2012

{LapbooK - Spatiu}

Primul dintre cele doua lapbookuri recente, este gata! :) Am fi vrut sa fie mai complex dar pentru un prescolar este mai mult decat suficient in starea actuala. Ma intreba cineva daca copiilor le place sa faca lapbook-uri...Pentru noi este o metoda de genul ''prima dragoste'', este creativ, educational si deloc plictisitor. De cand am renuntat la televizor, copiii au o atractie deosebita pentru hartie in toate formele ei. :)
p.s Nenumarate pagini web ne-au fost de mare folos (thanks YouTube) - am vazut planete, comete si meteoriti in actiune, fotografii si filmulete cu Neil Armstrong si Aldrin Buzz cat si cu NASA, video 3 D despre sistemul solar si o descriere a fazelor lunii pe care am si folosit-o in paginile lui.

Materialele folosite sunt de AICI (click)

Photobucket
Coperta este decorata cu imagini gasite prin reviste, in cazul in care nu aveti puteti crea o coperta plina de stele argintii din hartie glasata aurie/argintie, luna etc
Photobucket

Photobucket
Planetele nu respecta identic nuantele naturale, dar asta le face si mai interesante pentru copilasi - sunt ceea cei ei au creat, si ei le vad perfecte :)
Photobucket
Aici am folosit 2 constelatii prea cunoscute, un buzunarel cu cartonase cu felurite fun-facts , ceea ce se vede este o definitie a asteroizilor.
Photobucket
Fazele lunii de mai sus, varianta deschisa - am omis Luna Plina la dorinta lui - faza cunoscuta deja de copil.
Photobucket

Photobucket
Cateva caracteristici despre planete (din enciclopedia pentru copii Larousse) + timpul inconjurul soarelui.
Photobucket

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Doriana ,

In primul rand iti doresc un an plin de bucurii si de reusite . Sa iti dea Dumnezeu sanatate tie si familiei tale . Din nou iti multumesc pentru ajutorul dat prin materialul despre spatiul cosmic . Nepoata mea are la stiintele naturii de realizat un portofoliu despre planete si mi-ai dat un punct de plecare . MULTUMESC !!!!!!!!!!!
P.S : Daca as putea sa iti trimit rezultatele noastre dupa ideile tale , ar fi minunat . Dar nu stiu cum sa procedez .
Cu mult drag , ganduri bune si respect ; Liana

M, E + D spunea...

Liana, ma bucur mult cand iti sunt de folos! Si nu stiu cum se face ca mai mereu ,interesele noastre se potrivesc cu proiectele nepotelei tale :)
poti sa imi trimiti orice pe adresa resursepentrucopii@yahoo.com. Abia asteptam sa le vedem! :*

Anonim spunea...

Hei Doriana,
felicitari pentru ceea ce faci... e foarte interesant... am sa ma apuc si eu cu baiatul meu... keep on the good work. danibota

M, E + D spunea...

merci dani! mi-ar dori sa am timp sa postez tot ceea ce facem ;)mult succes cu Jason!