martie 13, 2012

{Alege sa iti cresti copilul ALTFEL!}

Photobucket
O altfel de postare. Recent am avut discutii in tema cu cateva mamici. Pe foarte scurt: Mi-e inima trista cand vad in parcul din fata blocului prescolari canta ultimele hituri pop si dance si ce or mai fi ele, si uimitor (bolborosind uneori) chiar stiu cuvintele, fetite se imbraca provocator (sursa Mtv si alte canale), se ascund dupa blocuri si se saruta frantuzeste chiar si intre ele, cuvintele nepotrivite ies usor din gurita oricarui mititel, au tendite ucigase ca-n Robotii, in gradinite sunt certuri si atacuri intre colegi care se distrug precum Spiderman o face cu Sand Man, si atunci ne intrebam, ce se intampla? De multe ori am plecat din parc colindand pe strazi din cauza atitudinii copiilor.
Toate au un punct de plecare si anume: m-e-d-i-a, insumand desene, reclame, jocuri, filme de pe disney channel, tot! Stiati ca vizionarea prelungita a violentei de orice tip ar fie ea, duce foarte usor la desensibilizarea emotionala in viata reala? Cunosc un caz cand fratele mai mare si-a lovit sora cu un tocator de vinete (din greseala) ramanand insa rece cand aceasta plangea, pe motiv ca ea reprezenta Inamicul iar el l-a exterminat. De unde invata copiii asemenea expresii? De unde stiu formule magice de vraji, cand Biblia spune clar ''departati-va de vrajitorie!''? de unde cunosc si folosesc cuvinte ca demoni, zombi, fantome, spirite, toate reprezentante ale Satanei? Acelasi raspuns: din media! Si oricat de neplacut ar suna, copiii nu au nici o vina! Acesti omuleti micuti, privesc la ce li se ofera, si nu au strop de discernamant.
''Copiii si Adolescentii sunt expusi in fiecare zi la imagini care prezinta ucideri, otraviri, multilari, decapitari, injunghieri, distrugeri si explozii. Astfel de scene se intalnesc pretutindeni, in cinematografe, la televiziunea prin cablu, clipuri muzicale, jocuri si oriunde altundeva pe Internet.'' James Dobson
Spune nu desenelor needucative ,pe care le acceptati fiindca va tin copilul ocupat. Puteti sa il ''ocupati'' si altfel!
Spune nu jocurilor violente: exista si alte jocuri!
Spune nu filmelor fie ele si fantastice! exista si alte filme: cumparati dvd-uri, selectati!
Spune nu armelor de jucarie : o copilarie poate exista si fara ele!
Spune nu televizorului si calculatorului din camera copilului, e inamicul numarul 1 al altor ocupatii! Ispita e mare iar dependenta pe masura!
Filtrati orice priveste copilul!
Pentru ca inca nu e prea tarziu. Si cand va fi mare, se va simti special si va aprecia ca l-ati crescut ALTFEL!

*citeste si un articol din Sfatul Parintilor - click aici.

PhotobucketLink

10 comentarii:

simina spunea...

no comment....

carmen spunea...

vai pe mine ma dispera Gormiti, arata ingrozitor si se vand revistele ca painea calda. baiatul meu se sperie cand vede coperta si are 8 ani.cum ai zis si tu: se poate.

catalina stanescu spunea...

ma alatur si eu!

apreciez foarte mult ceea ce faci, Doriana , mi-ar face placere sa impartasesti cu mamicile de pe Activitaticopii.ro experienta ta!

in ce priveste fantasticului, se poate discuta mai mult aici, nu?!

M, E + D spunea...

elena, am postat in graba si acum vad ca nu indestul de clar cat as fi dorit. In discutile mele cu mamicile eram contra Piratilor din Caraibe, Harry Potter si alte productii cinematografice aparent inofensive, dar pline de elemente ale supranaturalului deloc benefice copilului crestin. Unora li se pare stupid ca baiatul meu de 7 ani nu a vazut in viata lui nici un episod din Spiderman, Robotii sau Ben 10. I-a vazut colo si colo fie pe articole vestimentare ori jucarii, dar atat. nu prezinta mare interes atata timp cat ...nu ca am interzis, ci pur si simplu nu au existat in casa sau tv ori laptop. deci nu e greu sa fii altfel, si depinde (cum am zis ) doar de parinte.

M, E + D spunea...

carmen, :) am uitat de gormiti. sunt groaznici intr-adevar. ma bucur ca aud de mamici care imi impartasesc ideile.

Unknown spunea...

Si eu sunt ingrozita de ceea ce vad la unii copii! Am auzit odata in autobuz un plan "bine" pus la punct de un baietel (care daca nu ar fi deschis gura as fi zis ca e un ingeras) sa omoare si sa il taie pe un coleg de-al lui, dupa cum vazuse pe nu stiu unde la tv!
Si eu sunt impotriva a ceea ce ofera media in general si prefer sa fie copiii mei in afara trendului decat sa ii intoxic cu astfel de porcarii!

silvia spunea...

se pare ca postarea se refera mai mult la baieti

M, E + D spunea...

nu neaparat, sa stii ca exista si fetite care sunt dependente de Scooby Doo ( si de asta am uitat: un serial de animatie pliiin de bazaconii), sau joaca felurite online games violente...
apropos de fete: exista Bibi Blockster care desi aparent banal ( e doar un desen...) musteste de vrajitorie. Le-am explicat baietilor mei cum Dumnezeu a pedepsit mereu vrajitoria si le-am cautat versete din Biblie unde spunea clar ca vrajitorii vor arde in focul vesnic si sa nu avem de a face cu asa ceva. Si a fost suficient. Asadar iarasi rolul parintelui in protejare este maxim!

M, E + D spunea...

am auzit si eu de exemple asemanatoare, unele chiar puse in practica! e cumplit, stiu. prefer si eu no-trend!

MSe spunea...

Sunt de acord cu tine Doriana, trebuie sa fim foarte atenti cu copii nostrii, mai ales in primii ani de viata cand se pun bazele personalitatii, si se formeaza obiceiurile...e important catre ce indreptam atentia lor, ce modele de urmat le oferim...ca de aceasta depinde viitorul lor.